اختلاف میان صهیونیست‌ها درباره شروط هسته‌ای ریاض برای عادی‌سازی-راهبرد معاصر
هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم

اختلاف میان صهیونیست‌ها درباره شروط هسته‌ای ریاض برای عادی‌سازی

شبکه 13 رژیم صهیونیستی گزارش داد که کابینه و نهادهای امنیتی این رژیم در ارتباط با شروط هسته‌ای دولت سعودی برای عادی‌سازی روابط با تل آویو دچار اختلاف شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۳ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 11
کد خبر: ۱۹۸۹۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ در شرایطی که رایزنی‌های ریاض و واشنگتن در خصوص عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ادامه دارد، شبکه ۱۳ این رژیم اعلام کرد که صهیونیست‌ها نظر و موضع واحدی در این رابطه ندارند.

 

به نوشته وبسایت عرب ۴۸ به نقل از شبکه ۱۳ عبری‌زبان، کابینه نتانیاهو و نهادهای امنیتی و معارضان در خصوص شروط هسته‌ای عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط، به اختلاف خورده‌اند.

 

دولت سعودی به مقامات آمریکایی گفته است که یکی از شروط ریاض برای رابطه با اسرائیل، امکان غنی‌سازی اورانیوم در خاک عربستان است.

 

یک مقام آمریکایی در تاریخ دهم خرداد به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت که دولت عربستان سعودی در مذاکرات با مقامات آمریکا چهار پیش‌شرط برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح کرده است.

 

طبق این گزارش «حق داشتن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای»، «افزایش روابط نظامی با آمریکا»، «توسعه تجارت با آمریکا» و «توقف انتقادات واشنگتن از قتل جمال خاشقچی» چهار پیش شرطی هستند که مقامات دولت سعودی مطرح کرده‌اند.

 

اما به گفته شبکه ۱۳ اسرائیل، دولت نتانیاهو همچنان در قبال شرط هسته‌ای عربستان سعودی سکوت کرده و هنوز موضع رسمی نگرفته است و از سوی دیگر مقامات کابینه او مدام از احتمال بالای توافق با ریاض سخن می‌گویند. از جمله اینکه «ایلی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز گذشته در مصاحبه با روزنامه یدیعوت ادعا کرد که عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی دیر یا زود اتفاق می‌افتد.

 

از سوی دیگر مقامات امنیتی رژیم اسرائیل به شدت با درخواست غنی‌سازی اورانیوم در خاک عربستان مخالف هستند و در این خصوص ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی همچنین خبر داد که «یائیر لاپید» نخست‌وزیر سابق و رهبر اپوزیسیون این رژیم موضع مشابه نهادهای امنیتی دارد. او در دیدار با اعضای حزب دموکرات از کنگره آمریکا که به فلسطین اشغالی سفر کرده‌اند، گفته است با توافقی که شامل غنی‌سازی اورانیوم در خاک عربستان باشد، مخالف است و این مسأله خطری برای امنیت اسرائیل محسوب می‌شود.

 

در این میان محافل صهیونیستی معتقدند که سخنان یائیر لاپید بر روی ارزیابی حزب دموکرات در خصوص درخواست‌های ریاض تأثیرگذار خواهد بود.

 

یائیر لاپید به نمایندگان آمریکایی گفته است: «مشکلی با صنعت هسته‌ای غیر نظامی نداریم و کشورهایی هستند که در این منطقه از این صنعت بهره‌مند هستند، اما هیچ کدام در خاک خود دست به غنی‌سازی نمی‌زدند؛ غنی‌سازی اورانیوم در خاک عربستان سعودی خطری برای امنیت ملی اسرائیل است. تصور کنید که اگر من چنین توافقی را امضا کنم، نتانیاهو چه خواهد گفت».

 

در مقابل نیز حزب لیکود که نتانیاهو رهبری آن را در دست دارد، در واکنش به سخنان یائیر لاپید گفته است: «بنیامین نتانیاهو تاکنون چهار توافق صلح تاریخی به امضا رسانده که همه آن‌ها امنیت و جایگاه اسرائیل را توسعه داده‌اند، اما لاپید چه کرده است؟ میادین گازی اسرائیل را مجانی به حزب‌الله داد و اکنون هم نمی‌تواند نتانیاهو را درباره امنیت اسرائیل موعظه کند؛ موضوع امنیت ملی و منافع حیاتی اسرائیل در هر توافق صلحی از سوی نتانیاهو در نظر گرفته می‌شود».

 

مورد «گاز مجانی برای حزب‌الله» که در بیانیه حزب لیکود آمده است، به توافق میان لبنان و رژیم صهیونیستی در دوره نخست‌وزیر یائیر لاپید در خصوص ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی اشاره دارد که در ۲۰ مهر سال گذشته با میانجیگری آمریکا به سرانجام رسید و مقامات لبنانی آن را یک پیروزی برای لبنان توصیف کردند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار